Avdelning: Business & Finance

Nordnet startade för 25 år sedan, med syftet att demokratisera sparande och investeringar. Vår vision är att bli förstahandsvalet för sparare och investerare i Norden. Genom innovation, enkelhet och transparens utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare.

Vi söker nu en Capital & Liquidity Reporting Specialist till vårt huvudkontor i Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

På Nordnet kommer du arbeta i en nordisk atmosfär med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi arbetar hårt för att skapa den bästa plattformen för sparande och investeringar och vi är stolta över vårt arbete. Du kommer att vara en del av ett härligt team med skarpa och engagerade kollegor som tillsammans tar sig an utmaningar och strävar mot våra högt satta mål. Här finns gott om möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Vår företagskultur formas av alla medarbetare varje dag. Vi värdesätter den öppna och vänliga atmosfären som vår platta organisationsstruktur möjliggör. Vi tror på att alla bidrar och blir sedda, oavsett roll eller bakgrund. Våra gemensamma värderingar – Passion, Enkelhet och Öppenhet – genomsyrar vårt arbete på alla nivåer.

Vi är 900 anställda i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn.

Mer info om Nordnet finns på vår företagssajt och i vår ”brand movie” This is Nordnet, som beskriver vår identitet.

Besök oss också på: www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi

Om rollen

Som Capital & Liquidity Reporting Specialist kommer du tillsammans med dina kollegor ansvara för kapital- och likviditetsrapporteringen för Nordnetkoncernen, både internt och externt.

Du kommer att hantera rapporteringen till FI och andra myndigheter angående likviditet, kapitaltäckning och andra finansiella risker, samt att stödja vid Pelare 3- och kvartalsrapportering. Dessutom kommer du att driva på automatisering och effektivisering av beräkningar och rapportering inom kapitaltäckningsteamet.

Din roll kommer vidare innebära kontinuerlig utveckling för att möta nya krav samt affärsdriven utveckling i samband med lansering av nya produkter och marknader. Under året kommer du också att delta i implementeringen av Basel IV, och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att tolka eller implementera nya regelverk.

Du kommer ges stora möjligheter att arbeta brett inom finance-organisationen, för att tillsammans med kolleger inom treasury, business control och accounting utveckla den finansiella styrningen.

Du rapporterar till Head of Capital & Liquidity Risk, som i sin tur rapporterar till CFO för Nordnetkoncernen.

Om dig

Vi söker dig som har civilingenjörsexamen, eller examen inom ekonomi, juridik eller motsvarande och med minst tre års relevant arbetslivserfarenhet från bolag eller konsultverksamhet. Du har arbetat med bankrapportering enligt CRR, CRD och EBAs tekniska standarder (COREP och FINREP). Har du erfarenhet av SQL samt att tolka/eller omsätta nya regler till kravställning eller implementation är detta mycket meriterande.

Du har ett intresse för kapitaltäcknings-, likviditetsfrågor och regelverkstolkning.

För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du som person är analytisk, noggrann och kan hantera komplexa frågeställningar på ett effektivt sätt. Du trivs i teammiljöer där du kan bidra med din drivkraft och tar egna initiativ. Det är vidare viktigt att du är prestigelös, ödmjuk och pragmatisk samt pedagogisk och skicklig på att kommunicera med andra.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, ansök därför redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För frågor gällande tjänsten eller bolaget, välkommen att kontakta Peter Ekström på 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Vi ser fram mot att höra av dig!

Lediga jobb – se alla

Om oss

Sharp Recruitment & Consultants är specialister inom Legal, Compliance, Tax & Audit, Business & Finance, Risk och Data Protection & Security. Vi är ingen vanlig rekryterings- och interimsbyrå. Vi har valt att vara specialiserade för att verkligen kunna bli duktiga på just dessa områden. På så sätt har vi lyckats arbeta upp ett unikt, stort och kompetent nätverk.

Är du redo för nästa steg i din utveckling? Registrera ditt cv.