Avdelning: Compliance

Loomis Sverige AB är marknadsledande i Sverige när det gäller kontanthantering och är ett betalningsinstitut som står under Finansinspektionens tillsyn. Kärnan i verksamheten är att transportera kontanter till och från butiker, banker, deponeringsboxar och uttagsautomater och räkna dem för insättning på kundernas bankkonto. För att den så kallade kontantkedjan ska fungera krävs bland annat att kontanter kan deponeras hos Riksbanken (antingen direkt eller via annan part) och att Loomis har tillgång till olika slags banktjänster.

På Loomis tror vi på mångfald och inkludering. Genom vår slogan ”All Welcome” tar vi ställning som en inkluderande arbetsgivare och aktör i samhället. Här är alla medarbetare välkomna, och alla våra kunder ska kunna betala på det sätt som passar dem – oavsett om det är kontanter, kort eller digitalt. Loomis erbjuder även privatpersoner hemleverans av över 30 resevalutor.

Nu söker vi dig som vill ta nästa steg i karriären och komma till ett mycket spännande, framgångsrikt och framåtblickande företetag där du som Chief Compliance Officer kommer ansvara för att leda och vidareutveckla vår compliancefunktion.

Om rollen

Som Chief Compliance Officer (CCO) förutsätts att du arbetar strategiskt med att ge råd om och kontrollerar efterlevnaden av olika regelverk som är av vikt för bolagets verksamhet.

Du ingår i den svenska ledningsgruppen och arbetar nära verksamheten, vilket bland annat innefattar kontakter med nyckelpersoner och ledare inom såväl Loomis Sverige AB som inom koncernen.

Till dina arbetsuppgifter hör bl.a att

  • Analysera regulatoriska styrkor och svagheter (regelefterlevnadsrisk) och ge rekommendationer till VD, styrelse, medlemmar i ledningsgruppen samt andra berörda intressenter.
  • Föreslå en riskbaserad årsplan och genomföra kontroller enligt planen som redovisas till bland annat VD och styrelse.
  • Ge råd till och stödja personalen, VD och styrelse i compliancerelaterade frågor.
  • Informera och utbilda personal kring nya och förändrade regler samt andra frågor rörande regelefterlevnad.
  • Delta i NPAP-processer och ge stöd och råd vid utveckling av nya tjänster.
  • Genomföra kontroller samt övervaka och regelbundet utvärdera om företagets rutiner och åtgärder för att säkerställa regelefterlevnad är lämpliga och effektiva.
  • Ansvara för intern och extern rapportering med övergripande ansvar för kontakter med Finansinspektionen.
  • Agera enligt vår Loomis-modell: du förväntas vara en förebild.

Som CCO kommer du även att fungera som CFA samt DPO. Du rapporterar till VD.

Om dig

Vi söker dig som har juristexamen och med minst 8-10 års relevant arbetslivserfarenhet från finansiellt reglerad verksamhet. Du besitter goda kunskaper inom AML och PSD2. Har du kunskap och praktisk erfarenhet av GDPR är detta meriterande.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har starka ledaregenskaper, mycket god analytisk förmåga samt är praktisk sinnad med förmåga att omsätta teori i praktik. Du är proaktiv, trivs med att arbeta nära verksamheten i en stödjande roll, är skicklig på att bygga relationer och inge förtroende.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Din nya arbetsplats

På Loomis huvudkontor i Rotebro arbetar du med cirka 90 kollegor och ytterligare ca 75 kollegor som är aktiva inom vår produktion. Pendeltåget stannar precis utanför entrén och pendlingsmöjligheter till både Stockholm och Uppsala med omnejd är mycket goda. Parkeringsmöjligheter finns att tillgå i anslutning till kontoret. I de ljusa nyrenoverade lokalerna råder en trivsam, social och välkomnande atmosfär. Internt finns ett välutrustat gym, trivsamma gemensamma ytor och det anordnas olika aktiviteter så som afterwork och andra gemensamma tillställningar.

På Loomis följer vi tre grundläggande värderingar – People, Service och Integrity. Våra värderingar är viktiga för oss i vår vardag inom alla våra verksamheter.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Peter Ekström på 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV samt personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Loomis Sverige AB finns på 12 orter med 700 medarbetare och omsätter ca 800 MSEK. Loomis Sverige AB ingår i Loomis-koncernen som är en internationell koncern med huvudkontor i Stockholm och över 400 platskontor i Europa och USA, med en omsättning på ca 25 miljarder SEK och drygt 24 000 medarbetare. Loomis-koncernen är noterat på large cap-listan på NASDAQ Stockholm. Läs mer på www.loomis.com

Lediga jobb – se alla

Om oss

Sharp Recruitment & Consultants är specialister inom Legal, Compliance, Tax & Audit, Business & Finance, Risk och Data Protection & Security. Vi är ingen vanlig rekryterings- och interimsbyrå. Vi har valt att vara specialiserade för att verkligen kunna bli duktiga på just dessa områden. På så sätt har vi lyckats arbeta upp ett unikt, stort och kompetent nätverk.

Är du redo för nästa steg i din utveckling? Registrera ditt cv.