Avdelning: AML

Borgo söker nu en Head of Financial Crime Unit som vill vara med på en spännande tillväxtresa för Sveriges nya hypoteksbolag.

Borgo är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder bolån och sparkonton. Borgo har funnits på marknaden sedan hösten 2021 och erbjuder bolån genom sina kreditförmedlare Ikano Bank, ICA Banken, Söderberg & Partners, Ålandsbanken och Sparbanken Syd. Våra sparkonton omfattas av insättningsgarantin och erbjuds bland annat genom samarbete med Avanza.

Borgo har idag ca 40 medarbetare och sitter i fina, ljusa lokaler i centrala Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

Borgo är ett modernt företag med en entreprenöriell företagskultur. Vi söker dig som är intresserad av att driva det viktiga arbetet med att utveckla bolagets åtgärder för att motverka penningtvätt och terrorismfinansiering. Du kommer att få ett stort ansvar i bolagets strategiska arbete inom området och bidra till vidareutveckling av befintliga rutiner och processer.

Du kommer att rapportera till Chief Legal Officer, som sitter i bolagets ledningsgrupp och såsom särskild utsedd befattningshavare ansvarar för bolagets rutiner och processer för att motverka penningtvätt och terrorismfinansiering. Du kommer att ansvara för att leda arbetet inom Financial Crime Unit, där bolagets AML Officers bl.a. handlägger kundrelaterade ärenden. Financial Crime Unit är en nyetablerad enhet som ingår i bolagets Legal-funktion och du kommer att vara del av ett professionellt och högpresterande team.

Tjänsten är heltid, baserad i Stockholm. Vi erbjuder goda anställningsvillkor och på Borgo får du kombinationen av ett entreprenörsdrivet företag och stabilitet genom ägarnas långsiktighet. Du kommer genom att arbeta med både strategiska och operativa frågor i bolagets arbete med att motverka penningtvätt och terrorismfinansiering att få möjlighet till personlig utveckling när vi tillsammans bygger Sveriges nya hypoteksbolag.

Vad ingår i rollen?

Arbetet är varierande och utvecklande. Som Head of Financial Crime Unit kommer du att ansvara för bland annat följande:

  • Driva utvecklingen av effektiva och ändamålsenliga processer för bolagets åtgärder i enlighet med interna och externa regelverkskrav för åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism.
  • Leda arbetet i bolagets Financial Crime Unit.
  • Ge rekommendationer och stöd i beslutsärenden avseende affärsförbindelse med kund.
  • Deltagande i projekt och kontakter med bolagets samarbetspartners.
  • Framtagande av intern rapportering avseende åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism till ledning och styrelse.
  • Hålla bolagets interna styrdokument inom området uppdaterade i enlighet med interna och externa regelverkskrav.
  • Bistå i Bolagets regelverksbevakning och ge juridiskt stöd till organisationen vid genomförandet av regelverkskrav inom området.
  • Anordna interna utbildningar.
  • Samordna bolagets åtgärder för att motverka att bolaget utsätts för bedrägerier.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av verksamhetsnära arbete med processer för genomförande av kraven enligt regelverket för åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Du har god kunskap om regelverkskraven och flerårig arbetslivserfarenhet inom området i finansiell verksamhet, gärna avseende konsumentkrediter och sparprodukter. Erfarenhet av arbete med utveckling av processer är värdefullt och om du även har erfarenhet av transaktionsmonitorering och kundrelaterade frågor är det meriterande.

Du har en jur. kand. eller juristexamen, alternativt annan akademisk examen med goda kunskaper om regulatoriska krav för finansiell verksamhet inom penningtvättsområdet.

Som person ska du vara noggrann, affärs- och lösningsorienterad, nyfiken, drivande och ansvarstagande. Vidare ska du ha hög integritet och välutvecklad analytisk förmåga. Du bör även ha mycket god kommunikativ förmåga och uttrycka dig mycket väl, både i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Kontakt och ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten kontakta Zarina Virsholm på tel. 073-399 07 27 eller zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

Urval sker löpande, ansök därför gärna redan idag.

Lediga jobb – se alla

Om oss

Sharp Recruitment & Consultants är specialister inom Legal, Compliance, Tax & Audit, Business & Finance, Risk och Data Protection & Security. Vi är ingen vanlig rekryterings- och interimsbyrå. Vi har valt att vara specialiserade för att verkligen kunna bli duktiga på just dessa områden. På så sätt har vi lyckats arbeta upp ett unikt, stort och kompetent nätverk.

Är du redo för nästa steg i din utveckling? Registrera ditt cv.