Avdelning: Legal

Skandia Fonder AB är ett helägt dotterbolag inom Skandiakoncernen, med en samlad fondvolym på ca 150 miljarder kronor och en årlig omsättning på ca 1,2 miljarder kronor. Stora delar av Fondbolagets verksamhet är utlagd till andra bolag såväl inom som utom koncernen. Vår filosofi bygger på livbolagets filosofi, som bland annat innebär en kombination av intern och extern förvaltning samt traditionella och alternativa tillgångsslag. Fondbolaget förvaltar för närvarande 25 värdepappersfonder i Sverige och tretton alternativa investeringsfonder för Thule Fund S.A., SICAV-SIF i Luxemburg. Den alternativa investeringsverksamheten omfattar fastigheter, krediter och onoterade aktier (Private Equity).

Skandia Fonder har idag 16 anställda och ingår i affärsområdet Kapitalförvaltning med ca 100 anställda. Skandia Fonder är anslutet till SwedSec. För ytterligare information se också www.skandia.se/fonder.

Vi söker nu en driven och ansvarsfull kollega till området Regulatory Affairs, första linjens affärscompliance.

Om rollen

Jurist med inriktning mot penningtvätt till Skandia Fonder

Som jurist i Skandia Fonder arbetar du tillsammans med Head of Regulatory Affairs, som har det övergripande funktionsansvaret för att Fondbolaget uppfyller såväl regulatoriska krav som det interna regelverket.

I tjänsten är du ett stöd för Head of Regulatory i affärs- och regelefterlevnadsfrågor och arbetar även självständigt med en rad olika frågor som ingår i funktionen. Du agerar beställare för verksamheten gentemot de utlagda funktionerna centralt funktionsansvarig penningtvätt, funktionen mot finansiell brottslighet och funktionen för kundklagomål, vilka är centralt placerade inom Skandiakoncernen.

Tjänsten innebär bland annat att du tillsammans med Head of Regulatory Affairs har ansvar för:

 • Penningtvättsrelaterade frågor i Bolaget.
 • Framtagande, revidering och implementering av Bolagets allmänna riskbedömning av penningtvätt och finansiering av terrorism.
 • Den löpande uppföljningen och kontrollen av penningtvättsrelaterade frågor som rör Bolagets AIF-förvaltning.
 • Ansvarar för och administrerar Bolagets interna regelverk.
 • Samordning av dataskyddsarbetet i Bolaget.
 • Bolagets regulatoriska omvärldsbevakning.
 • Implementering av pålitliga processer för att hantera compliancerisker.
 • Löpande penningtvättsrelaterade kontroller i verksamheten.
 • Stöttning och utbildning till verksamheten vid implementeringen av interna och externa regelverk.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor på Lindhagensgatan 86 och du rapporterar till Head of Regulatory Affairs.

Om dig

För att lyckas i rollen är du intresserad och uppdaterad kring pågående regelverksförändringar och trivs i en snabbrörlig verksamhet, högt arbetstempo och varierande arbetsuppgifter. Du är driven, lyhörd, har förmågan att självständigt hantera frågor när de dyker upp och är intresserad av kontinuerliga förbättringar i verksamheten.

Vi söker dig som trivs med att arbeta i ett mindre team där man får vara beredd att rycka in där behov uppstår. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att ha många kontaktytor i en större organisation. Då tjänsten innebär många kontakter är det av stor vikt att du är en god kommunikatör i såväl tal som skrift, både på svenska och engelska. Som person är du öppen, affärsmässig, engagerad, prestigelös och flexibel. Ditt arbete kännetecknas av noggrannhet och struktur samt att du kan skilja stort från smått.

Eftersom tjänsten omfattas av kraven på lämplighetsbedömning utifrån penningtvättsregelverket, kommer en bakgrundskontroll att genomföras.

Det här önskar vi oss av dig:

 • Svensk juristexamen/affärsjuridisk masterexamen.
 • Ett par års erfarenhet av operativt penningtvättsarbete i ett tillståndspliktigt bolag inom den finansiella sektorn.
 • Erfarenhet av fondjuridik, marknadsföringsrätt och interna regelverk är meriterande.
 • SwedSec-licens är meriterande.

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!
Urval sker löpande. Ansök därför redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Lediga jobb – se alla

Om oss

Sharp Recruitment & Consultants är specialister inom Legal, Compliance, Tax & Audit, Business & Finance, Risk och Data Protection & Security. Vi är ingen vanlig rekryterings- och interimsbyrå. Vi har valt att vara specialiserade för att verkligen kunna bli duktiga på just dessa områden. På så sätt har vi lyckats arbeta upp ett unikt, stort och kompetent nätverk.

Är du redo för nästa steg i din utveckling? Registrera ditt cv.