Avdelning: AML

Loomis Sverige AB är marknadsledande i Sverige när det gäller kontanthantering. Kärnan i vår verksamhet är att transportera kontanter till och från butiker, banker, deponeringsboxar och uttagsautomater och räkna dem i våra uppräkningscentraler för insättning på kundernas konto. Vi erbjuder också privatpersoner hemleverans av över 30 resevalutor.

På Loomis tror vi på mångfald och inkludering. Genom vår slogan ”All Welcome” tar vi ställning som en inkluderande arbetsgivare och aktör i samhället. Här är alla medarbetare välkomna. Vi vill att alla ska kunna betala på det sätt som passar dem – oavsett om det är kontanter, kort eller digitalt. Vi följer tre grundläggande värderingar – People, Service och Integrity. Våra värderingar är viktiga för oss i vår vardag inom alla våra verksamheter.

Är du en nyfiken lagspelare som är noggrann, analytisk och har erfarenhet från AML-arbete, och som vill arbeta hos en av Sveriges mest spännande arbetsgivare? Då ska du läsa vidare!

Om rollen

Vi är ett engagerat, kompetent, prestigelöst och snabbfotat gäng som söker en ny kollega. I rollen om KYC Analytiker/utredare jobbar du i ett team tillsammans med andra med att inhämta, granska och analysera information kring AML och KYC samt utreda larm och avvikelser från transaktionsmonitoringering och manuell övervakning.

Du kommer bland annat ansvara för att:

  • Hantera avtalsansökningar med syfte att utföra riskbaserad kundanalys inom processen för KYC
  • Granska och bedöma KYC-uppdateringar från befintliga kunder
  • Fatta beslut i relation till risk och kundrelation
  • Ta fram rapportunderlag till Finanspolisen samt presentera kundcase i AML-kommittén
  • Ha kundkontakt via mail och ibland telefon
  • Analysera avvikande och/eller misstänkta transaktioner/aktiviteter
  • Ha ett nära samarbete med andra avdelningar för bl.a. informationsinhämtning
  • Arbeta i en föränderlig miljö där det krävs att du kan anpassa dig till kontinuerliga processförändringar
  • Arbeta i en spännande och föränderlig bransch och dess samhällsnyttiga funktion

AML-chefen, som också är särskild utsedd befattningshavare och rapporterar direkt till VD, är din närmsta chef.

Om dig

Vi ser att du har en högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi eller juridik. Du har minst tre års erfarenhet från arbete med AML-regelverket inom någon slags reglerad verksamhet. En absolut förutsättning är att du är noggrann, analytisk och skriver bra på både svenska och engelska. Social förmåga och god samarbetsförmåga är egenskaper som vi värdesätter och som gör att du kommer passa bra in i vårt härliga gäng.

Vi gör säkerhets – och bakgrundskontroller på alla våra medarbetare.

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande. Ansök därför redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Mer om Loomis Sverige

Vårt huvudkontor ligger i Rotebro där vi får energi av att träffas på plats. Här arbetar du med cirka 90 kollegor och ytterligare ca 75 kollegor som är aktiva inom vår produktion. Pendeltåget stannar precis utanför entrén och pendlingsmöjligheter till både Stockholm och Uppsala med omnejd är mycket goda. Parkeringsmöjligheter finns att tillgå i anslutning till kontoret. I de ljusa nyrenoverade lokalerna råder en trivsam, social och välkomnande atmosfär. Internt finns ett välutrustat gym, trivsamma gemensamma ytor och det anordnas olika aktiviteter så som afterwork och andra gemensamma tillställningar.

Lediga jobb – se alla

Om oss

Sharp Recruitment & Consultants är specialister inom Legal, Compliance, Tax & Audit, Business & Finance, Risk och Data Protection & Security. Vi är ingen vanlig rekryterings- och interimsbyrå. Vi har valt att vara specialiserade för att verkligen kunna bli duktiga på just dessa områden. På så sätt har vi lyckats arbeta upp ett unikt, stort och kompetent nätverk.

Är du redo för nästa steg i din utveckling? Registrera ditt cv.