Avdelning: Legal

Välinge Innovation är ett ledande FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin och har sedan starten 1993 bedrivit en framgångsrik verksamhet. Idag har vi en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 300 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag. På senare år har vi även breddat verksamheten till bland annat möbelbranschen.

Huvudverksamheten är baserad i Viken utanför Helsingborg, men med dotterbolag i USA, Kina, Kroatien och England, och antalet anställda i Viken uppgår till runt 300 personer. Välinge har under flera år haft en stark tillväxt och är ett av Sveriges mest lönsamma företaghttps://www.valinge.se

Vad vi erbjuder

Här blir du del av industrins mest erfarna och väletablerade patentavdelningar. Rollen innebär stora utvecklingsmöjligheter då patentfunktionen är avgörande i affärsverksamheten. Arbetet består av alla aspekter inom hantering av patent, såsom prosecution, licensieringsfrågor samt allmän rådgivning och stöd till organisationen.

Du erbjuds möjligheten att utvecklas som patentingenjör i en starkt IP-driven internationell verksamhet kombinerat med närheten till FoU och produktion i en fantastisk miljö i Viken, Skåne. Hos oss uppskattar vi initiativförmåga och vi tror på att skapa en arbetsplats där du känner att du utvecklas och bidrar med nytta varje dag.

Vem söker vi

Vi söker dig som är European Patent Attorney inom mekanik. Om du har påbörjat din EQE och ser framför dig att slutföra den inom 1 till 2 år kan du också vara den vi söker.

Vidare har du minst tre års erfarenhet från IP-byrå alternativt från industrin eller möjligen patentmyndighet som EPO. Rollen förutsätter att du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt.

Som person är du analytisk, resultatinriktad och proaktiv och du trivs med att ta ansvar för dina ärenden och projekt. Du har god kommunikativ förmåga samt är en lagspelare som aktivt samspelar med övriga enheter inom bolaget. Vi är ett tight team och därför är det viktigt att du är en social och sympatisk lagspelare.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen vänligen kontakta Ellen From, 073 344 47 48, ellen.from@sharprecruitment.se alternativt Zarina Virsholm på tel. 073 399 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av CV. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urvalet sker löpande så ansök gärna idag. Varmt välkommen med din ansökan!

Mer om oss

På Välinge Innovation är vi välkända för vårt banbrytande tankesätt och banbrytande teknologier. Vi utmanar traditionella sätt att tänka och våra patenterade teknologier har revolutionerat golv- och möbelindustrin flera gånger.

Alla FoU-aktiviteter sker på lokalt på anläggning i Viken, som anses vara världens mest avancerade FoU-center relaterat till laminat-, trä- och träpulverbaserad golvteknik. Vi har även investerat och uppfört en ny golvfabrik i Viken. Här produceras våra egna golv, med våra patenterade ytteknologier WOODURA® och NADURA®. Fabriken har en kapacitet på över 6 miljoner kvadratmeter golv per år och våra produkter säljs över hela världen.

Lediga jobb – se alla

Om oss

Sharp Recruitment & Consultants är specialister inom Legal, Compliance, Tax & Audit, Business & Finance, Risk och Data Protection & Security. Vi är ingen vanlig rekryterings- och interimsbyrå. Vi har valt att vara specialiserade för att verkligen kunna bli duktiga på just dessa områden. På så sätt har vi lyckats arbeta upp ett unikt, stort och kompetent nätverk.

Är du redo för nästa steg i din utveckling? Registrera ditt cv.