Avdelning: Business & Finance

PostNord, ett av Sveriges äldsta och största företag, har som mål att säkerställa postservicen för företag och privatpersoner över hela landet. Med närvaro i 12 länder och huvudkontor i Solna, utvecklas de kontinuerligt och söker nu en erfaren Senior TAX & VAT Accounting Specialist.


Om rollen 

Som Senior TAX & VAT Accounting Specialist  i Shared Service Finance Team Record to Report, har du det övergripande ansvaret för skatt- och momsförfarandet. Du kommer också att ha ansvar för att stödja kollegor, affärsverksamhet och partners i alla frågor relaterade till skatt och moms. Dessutom kommer du att ha ansvar för att leverera redovisning och skatt för specifika juridiska enheter. Tillsammans med RtR-teamet kommer du också att delta i att leverera redovisning enligt Shared Service Finance Delivery Model. Du kommer att ha ansvar för Pillar 2-processen och delta i periodstängning, MEC, QEC och YEC. Bidra och delta i förberedelserna inför årsrapporten.


Kvalifikationer

– Starka skatte- och momskunskaper

– Erfarenhet av finans och redovisning

– Kvalitetsinriktad

– Erfarenhet av processer inom RtR

– Erfarenhet av applikationer i ERP-system, helst inom SAP.

– Mycket goda kunskaper i ett nordiskt språk (svenska, danska eller norska) och engelska, både i skrift och tal.

Vem letar vi efter?

För att lyckas i denna roll behöver du vara nyfiken, en lagspelare som är självständig och proaktiv. Du bör ha minst 5 års erfarenhet av redovisning med samt skatt och moms och en relevant examen inom ekonomi. Du är kund- och intressentorienterad samt kommunikativ och har en god förståelse för redovisningsstandarder och kan läsa och förstå juridiska texter.

Kontakt och ansökan 

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi genomför intervjuer löpande. Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Tove Flodgren Isakson tove.flodgren.isakson@sharprecruitment.se eller Elin Hansen elin.hansen@sharprecruitment.se

Lediga jobb – se alla

Om oss

Sharp Recruitment & Consultants är specialister inom Legal, Compliance, Tax & Audit, Business & Finance, Risk och Data Protection & Security. Vi är ingen vanlig rekryterings- och interimsbyrå. Vi har valt att vara specialiserade för att verkligen kunna bli duktiga på just dessa områden. På så sätt har vi lyckats arbeta upp ett unikt, stort och kompetent nätverk.

Är du redo för nästa steg i din utveckling? Registrera ditt cv.