Avdelning: Tax

För kunds räkning söker vi en erfaren Transfer Pricing (TP) Manager till ett stort internationellt bolag inom fordonsindustrin, placering i Göteborg. Vi söker en TP Manager som med eget ansvar tar en central projektledande roll mot koncernens intressenter.

Du blir del av ett tight skatteteam, bestående av fem personer, i en verksamhet med stark internationell prägel. Tjänsten ger dig en möjlighet att arbeta med både skatterådgivning och regelefterlevnad i samarbete med ett unikt nätverk av skatteexperter inom koncernen.

Om rollen

Rollen innefattar bland annat att:

  • Ta en aktiv roll i arbetet med bolagets TP-frågor och säkerställa regelefterlevnad både i Sverige och på lokala marknader.
  • Förberedelse av TP-justeringar, stödja företagets transaktioner från ett TP-perspektiv samt benchmark-granskningar.
  • Stöd i kommunikationen med skattemyndigheter och externa rådgivare.
  • Utveckla och följa TP-policyer samt TP dokumentation och granska koncerninterna avtal för att säkerställa TP-efterlevnad baserat på de senaste lokala, EU- och OECD-rekommendationerna.
  • Stödja omorganiseringsprojekt.
  • Hålla sig uppdaterad om TP-regler och dess regulatoriska utveckling samt förmedla det essentiella till verksamhetens nyckelpersoner.

Som TP Manager kommer du att arbeta nära organisationen och arbeta praktiskt med många olika TP-relaterade frågor. Ditt arbete supporterar den näringsdrivande verksamheten på ett proaktivt sätt. Du kommer ha ett nära samarbete med flera olika intressenter i verksamheten som CFO, redovisnings-, Legal- och operativa team. Du arbetar proaktivt med olika förbättringsåtgärder.

Om dig

Vi söker dig med akademisk bakgrund som jurist eller ekonom som har minst fem års praktisk arbetslivserfarenhet från arbete med TP-frågor. Du har sannolikt bakgrund från någon av de större revisionsbyråerna. Det är meriterande om du har arbetat praktiskt med TP-relaterade frågor på ett multinationellt bolag. Goda kunskaper i såväl svenska som engelska är ett krav.

Som person är du prestigelös, kommunikativ, pragmatisk, ansvarstagande och resultatdriven. För att lyckas i denna roll är du en stark relationsbyggare med en god förmåga att hantera många olika intressenter såväl internt som externt. Vidare är du en god lagspelare samtidigt som du självständigt kan driva och äga dina frågor.

Låter det intressant?

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För mer information angående företaget eller rollen, vänligen kontakta Ellen From på 073 344 47 48 eller ellen.from@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och gärna ett personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan.

Lediga jobb – se alla

Om oss

Sharp Recruitment & Consultants är specialister inom Legal, Compliance, Tax & Audit, Business & Finance, Risk och Data Protection & Security. Vi är ingen vanlig rekryterings- och interimsbyrå. Vi har valt att vara specialiserade för att verkligen kunna bli duktiga på just dessa områden. På så sätt har vi lyckats arbeta upp ett unikt, stort och kompetent nätverk.

Är du redo för nästa steg i din utveckling? Registrera ditt cv.