Avdelning: Compliance

Coeli är en aktiv investerare, kapitalförvaltare och förmögenhetsrådgivare med förtroendet att förvalta drygt 50 miljarder kronor åt våra kunder. Vi skapar mervärden genom rådgivning och förvaltning för förmögna privatpersoner, entreprenörer, Family Offices, företag och några av världens största institutioner.

Vi förvaltar kapital inom aktier, obligationer, hedgefonder samt gör direktinvesteringar inom fastigheter och Private Equity. Genom vår partnerskapsmodell attraherar vi några av de främsta förvaltarna på marknaden och säkerställer att dessa drivs av samma mål som våra kunder och investerare – att skapa stora värden. Genom vårt eget investmentbolag investerar vi i unika onoterade investeringar, så som Private Equity och fastigheter med förutsättningar att leverera 3-5 gånger investerat kapital på 3-5 år. Vi investerar vårt eget kapital tillsammans med våra investerare och kunder, på samma villkor.

Coeli grundades 1994 och är idag ett företag med cirka 140 anställda. Vi finns representerade med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Vi söker nu en Compliance Officer till Coeli Wealth Management och Coeli Finans.

Vad kan vi erbjuda dig?

Coeli vill vara en arbetsplats där vi utmanar traditionella lösningar och strävar efter att göra allt lite bättre. En arbetsplats med många möjligheter och hög fart. Vi jobbar aktivt för att skapa en kultur där vi värdesätter kompetens och involverar varandra för att dra nytta av olika perspektiv. Vi vågar delge våra erfarenheter, upplevelser och kan vara oss själva. Hos oss belönas medarbetarna för att skapa långsiktiga relationer och värden. Läs mer på www.coeli.se.

Om rollen

Som Compliance Officer på Coeli kommer du få en nyckelroll i bolagens arbete med regelefterlevnad. Du kommer att vara en del av en funktion som ansvarar för delar av Coeli-koncernens verksamheter, inklusive Coeli Finans AB, Coeli Wealth Management AB och Coeli-gruppen (dock inte fondverksamheten).

Till dina arbetsuppgifter hör bland annat att övervaka och säkerställa efterlevnaden av interna och externa regelverk, bevaka branschpraxis, delta i rapportering till styrelse och ledning, samt erbjuda rådgivning, information och utbildning. Ditt huvudfokus kommer att ligga på Coeli Wealth Management AB, specifikt inom värdepappersrörelsen.

Vidare ingår i din roll bland annat att:

  • Bedöma regelefterlevnadsrisker.
  • Genomföra utbildningar och informationsinsatser.
  • Bevaka anställdas egna affärer.
  • Deltaga i framtagandet av en årsplan för funktionen.
  • Deltaga i framtagandet av interna policydokument.
  • Deltaga i processen för godkännande av nya produkter och tjänster (NPAP).
  • Utföra rättsutredningar.

Du rapporterar till Chief Compliance Officer.

Om dig

Vi söker dig som har en juristexamen och med 2–4 års relevant arbetslivserfarenhet från exempelvis advokatbyrå, värdepappersbolag, fondbolag, bank eller Finansinspektionen. Besitter du goda kunskaper inom AML och/eller Mifid2, MAR eller GDPR är detta mycket meriterande. Du bör också inneha en Swedsec-licens, eller vara beredd att ta licensen inom ett halvår.

För att trivas och lyckas i rollen bör du ha ett genuint intresse för värdepapper, finansmarknaden och regulatoriska frågor. Du är driven, strukturerad, självständig och noggrann. Det är vidare viktigt att du uppskattar kvalitet och värdesätter ordning och reda. En hög grad av integritet är också avgörande. Dessutom är det viktigt att du kan relatera till och identifiera dig med Coelis värderingar Öppenhet, Mod, Engagemang och Kompetens.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För frågor gällande tjänsten eller bolaget, välkommen att kontakta Peter Ekström på 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Lediga jobb – se alla

Om oss

Sharp Recruitment & Consultants är specialister inom Legal, Compliance, Tax & Audit, Business & Finance, Risk och Data Protection & Security. Vi är ingen vanlig rekryterings- och interimsbyrå. Vi har valt att vara specialiserade för att verkligen kunna bli duktiga på just dessa områden. På så sätt har vi lyckats arbeta upp ett unikt, stort och kompetent nätverk.

Är du redo för nästa steg i din utveckling? Registrera ditt cv.