Avdelning: Legal

Är du jurist i början av din karriär och vill utvecklas professionellt i en innovativ och värderingsdriven organisation? Hos oss blir du en viktig del av en organisation som värdesätter innovation, samarbete och personlig utveckling.

Vi söker en engagerad och driven junior bolagsjurist som är redo att utvecklas och växa tillsammans med oss.

ICA Gruppen är ett ledande detaljhandelsföretag med fokus på mat och hälsa. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. Den gemensamma visionen för alla våra verksamheter är att göra varje dag lite enklare och vi arbetar utifrån våra värderingar Enkelhet, Entreprenörskap och Engagemang, vilka utgör grunden i allt vi gör.

Juristavdelningen på ICA Gruppen bidrar till koncernens lönsamma tillväxt genom att tillhandahålla proaktiv, tydlig och relevant juridisk vägledning. Avdelningen består av 21 medarbetare och omfattar tre fokusområden: Corporate Affairs & Tech, Commercial & Contracts samt Privacy Office.

Nu söker vi en engagerad och driven junior bolagsjurist till området Corporate Affaris & Tech som är redo att utvecklas och växa tillsammans med oss.

Om rollen

Corporate Affairs & Tech har en huvuduppgift att säkra god struktur för bolagsstyrning, regulatorisk regelefterlevnad och riskhantering samt juridiskt stöd till vår affärsutveckling respektive IT-organisation.

Som vår nya bolagsjurist kommer du stötta i verksamhet genom att upprätthålla en god bolagsstyrning och regelefterlevnad. Du kommer att hantera bolagsrättsliga ärenden, såsom förberedelser inför årsstämma och styrelsemöten,

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bland annat:

Upprätthålla god ordning i vår bolagsformalia och hantera bolagsrättsliga ärenden, inklusive sekreteraruppdrag i dotterbolagsstyrelser.

Stötta chefsjuristen i förberedelser inför bolagsstämmor och styrelsemöten.

Koordinera arbetet med styrdokument, inklusive årlig översyn.

Hantera myndighetskontakter, såsom Finansinspektionen och Bolagsverket.

Omvärldsbevakning och övervakning av rättsutveckling inom bland annat bolagsrätt och Nasdaqs regelverk.

Du kommer även få utvecklas i rollen som bolagsjurist och kunna erbjuda proaktiv, tydlig och relevant juridisk rådgivning, fokuserat på bolagsrätt och avtalsrätt.

Vem söker vi?

Vi söker dig med juristexamen som är antingen nyexaminerad eller har upp till två års arbetslivserfarenhet inom relevant område. Framför allt söker dig som har intresse för bolagsrätt och bolagsstyrning. För att lyckas i rollen ska du, förutom goda betyg, även ha bra färdigheter inom samtliga Microsoft O365-program (Word, Excel, PPT, Teams, Planner, Forms).

Som person är du strukturerad med mycket god förmåga att organisera och planera ditt arbete. Vidare måste du vara noggrann och detaljorienterad. Du tycker om att samarbeta, är utåtriktad, social och har en förmåga att bygga goda relationer. För att bli framgångsrik och trivas i rollen tror vi att du är nyfiken, driven och besitter en förmåga att kommunicera klart och effektivt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss? Det är nämligen precis det vi vill göra. För våra kunder och för oss själva. Vi vill att alla ska kunna må bättre, handla bekvämare, laga bättre mat och leva i ett mer hållbart samhälle. Och det är du och vi tillsammans som gör det här. För att lyckas med det måste vi hela tiden utmana oss själva. Vi måste hela tiden jobba ihop för att behålla bra relationer, goda samarbeten och det där starka entreprenörsdrivet för att fortsätta att utvecklas. Innovation och digitalisering är otroligt viktigt för oss. Det är så vi hittar lösningar som håller för framtiden. När det gäller din egen utveckling är det också rätt bra att vi är så stora som vi är och jobbar inom så många olika områden. Det betyder att du kan hitta din egen väg framåt och påverka hur du själv ska utvecklas och växa. Allt det här kombinerat tycker vi skapar riktigt bra förutsättningar för att du och vi ska kunna hänga ihop riktigt länge – och ha kul längs vägen.

Läs mer om livet på ICA här.

Om rekryteringsprocessen

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen, kontakta Zarina Virsholm på 0733 99 07 27 eller på zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

ICA ska spegla våra kunder och samhället, vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund, kompetenser, kunskap och erfarenheter. Tester kan förekomma i processen. Vi värnar om goda arbetsmiljöförhållanden med mål om helt rökfria arbetsplatser och tillämpar även drogtestning i samband med rekryteringen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om hur det är att jobba på ICA.

Lediga jobb – se alla

Om oss

Sharp Recruitment & Consultants är specialister inom Legal, Compliance, Tax & Audit, Business & Finance, Risk och Data Protection & Security. Vi är ingen vanlig rekryterings- och interimsbyrå. Vi har valt att vara specialiserade för att verkligen kunna bli duktiga på just dessa områden. På så sätt har vi lyckats arbeta upp ett unikt, stort och kompetent nätverk.

Är du redo för nästa steg i din utveckling? Registrera ditt cv.