Avdelning: compliance

Aon är ett ledande kunskapsföretag inom riskhantering för industri och organisationer. Aon har ett stort lokalt engagemang och globalt utbud av resurser och expertis. Våra kollegor hjälper företag med insikter i över 120 länder. Aon etablerades i Sverige 1992 och består idag av cirka 200 medarbetare baserade på kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Inom den nordiska organisationen är vi över 600 medarbetare.

Vi söker nu en Nordic Compliance Officer med ansvar för att driva compliancearbetet i vår nordiska verksamhet.

Om rollen

Som Nordic Compliance Officer kommer du att ingå i den Nordiska Legal & Compliancefunktionen. Du kommer få en nyckelroll med ansvar för att driva, övervaka och vidareutveckla compliancearbetet i vår nordiska verksamhet med ansvar för Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Du kommer arbeta nära andra kollegor inom Legal & Compliance, både i Norden, EMEA och globalt samt ledningsgrupperna och styrelserna i de nordiska länderna. Vidare kommer du arbeta brett mot verksamheten och ha omfattande och löpande kontakt med olika stakeholders.

I din roll ingår bl.a. att ansvara för den årliga complianceplanen och årliga riskbedömningen, identifiera och genomföra kontroller, ge löpande råd och stöd till verksamheten, vidareutveckla policys och instruktioner samt genomföra utbildningar.

Till dina arbetsuppgifter hör vidare bland annat att:

  • Implementera kontinuerlig användning av ”best practice”
  • Tillhandahålla efterlevnadsrelaterad rådgivning och riskbedömning
  • Ansvara för intern och extern rapportering
  • Säkerställa efterlevnad av lokala lagar och förordningar och bistå vid kommunikation med lokala tillsynsmyndigheter
  • Öka medvetenheten om regelefterlevnad och regulatoriska frågor hos kollegor i allmänhet

Du rapporterar till Head of Legal & Compliance Nordics.

Om dig

Vi söker dig som har en juristexamen och minst tre års relevant arbetslivserfarenhet från bolag, konsultverksamhet eller Finansinspektionen. Du besitter kunskap och har praktisk erfarenhet av IDD. Har du erfarenhet av och goda kunskaper inom AML är detta mycket meriterande.

För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du har ett starkt självledarskap och hög integritet samt är affärs- och lösningsorienterad. Du trivs med att arbeta i team och är en duktig kommunikatör med god förmåga att förklara komplexa frågor på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Du arbetar och kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Lediga jobb – se alla

Om oss

Sharp Recruitment & Consultants är specialister inom Legal, Compliance, Tax & Audit, Business & Finance, Risk och Data Protection & Security. Vi är ingen vanlig rekryterings- och interimsbyrå. Vi har valt att vara specialiserade för att verkligen kunna bli duktiga på just dessa områden. På så sätt har vi lyckats arbeta upp ett unikt, stort och kompetent nätverk.

Är du redo för nästa steg i din utveckling? Registrera ditt cv.