Avdelning: Compliance

Vill du bli en del av en framåtlutad compliance-funktion som verkar för god regelefterlevnad inom bankens verksamhet? Har du gedigen erfarenhet av arbete med regelverken för värdepappersmarknaden och förbud mot marknadsmissbruk?

Vi söker nu en senior Compliance Officer till vårt team av experter inom bankens division Large Corporate & Financial Institutions (LC&FI).

Om rollen

Som Compliance Officer på LC&FI kommer du att på ett proaktivt och affärsnära sätt ge expertrådgivning i compliancefrågor samt löpande kontrollera och bedöma riskerna i divisionen. Du kommer också att ge strategisk vägledning till divisionens ledning angående olika frågor om regelefterlevnad.

Divisionen ingår i Group Compliance, som är den globala och oberoende kontrollfunktionen med ansvar för att driva och främja frågor om regelefterlevnad på uppdrag av bankens ledning och styrelse. Du kommer att ingå i ett dynamiskt och mycket kvalificerat team av Compliance Officers som arbetar globalt med divisionens regulatoriska agenda och relaterade frågor. Dina regulatoriska fokusområden kommer att vara MiFID och MAR, men du kommer även att använda dina juridiska kunskaper och omfattande erfarenhet till att ge input i förhållande till andra regulatoriska krav som divisionen har att förhålla sig till.

Du har din arbetsplats på vårt huvudkontor i centrala Stockholm med möjlighet att tillämpa ett hybridanpassat arbetssätt när verksamheten tillåter.

Om dig

Vi söker dig som har gedigen kunskap och erfarenhet inom värdepappersrätt, i synnerhet inom regelverken MiFID och MAR. Du har en svensk jur kand och minst sju års erfarenhet som jurist eller Compliance Officer från en bank, värdepappersbolag, myndighet, advokatbyrå eller konsultföretag samt har erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö.

Som person är du strukturerad, noggrann och pedagogisk, samtidigt som du trivs i en prestigelös teammiljö där vi delar med oss av vår kunskap till varandra och har roligt på arbetet. Du är självgående och tycker om att bygga nätverk både inom och utanför banken.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Zarina Virsholm på tel 0733-99 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se eller Tove Flodgren Isakson, tel 070-241 22 27, tove.flodgren.isakson@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Banken kommer att genomföra en säkerhetskontroll av slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyheter

Vill du få våra insights löpande?

Prenumerera och få våra nyheter direkt i din inkorg.