Golfplan gräs

Avdelning: Compliance

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Vi söker nu en senior AML Compliance Officer/Centralt funktionsansvarig till vårt huvudkontor i Stockholm.

Om rollen

Som AML Senior Compliance Officer innehar du rollen som centralt funktionsansvarig (CFA) med ansvar för att granska och säkerställa att företagens verksamheter följer alla interna och externa regler gällande penningtvätt, finansiering av terrorism och finansiella sanktioner. Du kommer att ha ett brett ansvarsområde som omfattar arbete med dessa frågor samt att ta ledning i att identifiera och utvärdera AML-risker inom företagen.

Du kommer att rapportera direkt till styrelsen och vd i flera av koncernens bolag, bl.a. Folksam ömsesidig livförsäkring och Folksam Fondförsäkringsaktiebolag. Ditt arbete inkluderar vidare att utarbeta en riskbaserad årsplan för att säkerställa en effektiv AML-hantering.

Vidare kommer du att vara ansvarig för att rapportera till Finanspolisen vid eventuella misstankar om penningtvätt eller finansiering av terrorism. Du förväntas också stödja och ge råd till verksamheten, genom interna utbildningar och delta i projekt som syftar till att förbättra efterlevnaden av regler inom företaget.

Du kommer få en nyckelroll i arbetet med att säkerställa att företaget agerar i enlighet med lagar och regler och att minimera risken för olaglig verksamhet.

Till dina arbetsuppgifter hör vidare bland annat att:

  • Vara föredragande av rapporterna på företagens styrelsemöten.
  • Arbeta för att öka medvetenheten kring risker relaterade till penningtvätt och terrorfinansiering.
  • Arbeta löpande med granskningar av företagens regelefterlevnad och ge rekommendationer för de eventuella åtgärder verksamheten bör vidta.
  • Utgöra remissinstans avseende företagens interna regelverk på området.
  • Omvärldsbevaka, informera och utbilda.
  • Delta i AML-kommittén för Folksam Liv-gruppen.

Om dig

Vi söker i första hand dig som har en juristexamen och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet inom AML i en finansiell organisation. Har du erfarenhet av arbete i ett försäkringsbolag är detta meriterande.

För att passa i rollen bör du ha följande kunskap och erfarenhet:

  • Mycket god kännedom om regelverken för att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism samt finansiella sanktioner.
  • Omfattande erfarenhet av compliancearbete inom områdena penningtvätt och finansiering av terrorism.
  • Förmåga att främja en sund kultur av regelefterlevnad inom organisationen.

För att trivas och vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är kvalitetsmedveten och har god skriftlig samt analytisk förmåga. Du bör även vara driven, självständig och ansvarsfull samtidigt som du har hög integritet och utmärkta kommunikations- och samarbetsfärdigheter.

Frågor och ansökan

För frågor angående rollen, vänligen kontakta Ron Cohen på 073-518 51 88 eller på ron.cohen@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och kortare personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga jobb – se alla

Om oss

Sharp Recruitment & Consultants är specialister inom Legal, Compliance, Tax & Audit, Business & Finance, Risk och Data Protection & Security. Vi är ingen vanlig rekryterings- och interimsbyrå. Vi har valt att vara specialiserade för att verkligen kunna bli duktiga på just dessa områden. På så sätt har vi lyckats arbeta upp ett unikt, stort och kompetent nätverk.

Är du redo för nästa steg i din utveckling? Registrera ditt cv.