Juristens roll i ledningsgrupp och styrelse – Välkommen på After Work med mingel och intressanta diskussioner

När: 9 maj
Var: Sharp Recruitment, Odengatan 17

Sveriges Bolagsjurister tillsammans med Sharp Recruitment bjuder in dig på ett after work mingel och intressant diskussion om bolagsjuristens roll i ledningsgruppen. Vi har bjudit in Jonas Erlandsson samt Sara Lannerhjelm Frisk,  som båda har erfarenhet av att sitta i en ledningsgrupp. Tillsammans med Mattias Ringqvist, CEO på Verisure och Ann-Charlotte Ek, bland annat styrelsemedlem på Qapital Insight, kommer de att diskutera juristens utmaningar, möjligheter och samspelet med VD i ledningsgruppen.

Välkommen från 17.30. Diskussionen kickar igång 18.00 och avrundas runt 19.00
Klicka här för anmälan

Jonas Erlandsson, Head of Legal & Regulatory, Verisure
Jonas är sedan 2017 chefsjurist för Verisure Sverige och Securitas Direct Sverige samt sedan 2018 även ansvarig för koncernens avdelning för compliance- och dataskydd i Norden. Han har erfarenhet från arbete som chefsjurist och bolagsjurist inom flertalet sektorer såsom industri, FMCG, fastigheter och advokatbyrå med inriktning mot M&A och finansiering.

Mattias Ringqvist, CEO Verisure Sverige och Norge
Mattias Ringqvist har arbetat de senaste 10 åren som ansvarig för tjänsteföretag med huvudsaklig inriktning mot konsumenter. Dessförinnan spenderade han 13 år på McKinsey, varav 5 år som partner. Mattias är civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola och ETH i Zurich.

Ann-Charlotte Eek, Styrelsemedlem på Qapital Insight AB
Lotta har 27+ års erfarenhet från linje- och ledande roller, mestadels från finansiell verksamhet. Hon har en master i juridik från Uppsala Universitet och har kompletterat sina studier med ekonomi och kriminologi samt i ledarskap från universitet i USA. Hennes yrkesbakgrund innefattar ett antal år som bolagsjurist men hon har därefter arbetat som investment manager i olika fondverksamheter och haft roller som Chief Operating Officer i bank och värdepappersbolag, samt som VD i flera bolag, bland annat i ett fintech-bolag med internationella investerare. 

Sara Lannerhjelm Frisk, Executive Advisor på Bankgirocentralen
Sara har arbetat i finansmarknaden i drygt 20 år efter att hon tog examen från juristlinjen på Stockholms Universitet. Hon har bland annat arbetat med att starta upp, förvaltat, avyttrat och även lagt ner bolag. Under åren på bank, värdepappersbolag, börser och clearingorganisationer har Sara haft olika befattningar såsom compliance officer, chefsjurist, affärsutvecklare och VD, och har därmed fått stor förståelse för olika marknadsaktörers utmaningar och behov men också hur viktigt det är att skapa ett värde oavsett vilken roll man har i ett bolag.

Vill du få våra insights löpande?

Prenumerera och få våra nyheter direkt i din inkorg.