För ca 4 år sedan satt jag på ett frukostseminarium som handlade om retorik, talets förmåga och hur man ska nyttja verktygen för att nå ut med sitt budskap.

En kvinnlig åhörare räcker upp sin hand och ställer frågan rakt ut “hur kommer det sig att jag hela tiden blir behandlad som lilla flickan i rummet som inte vet någonting, bland mina manliga kollegor…?” Det visade sig snabbt att kvinnan var en mycket duktig säljare men fick aldrig den respekt hon förtjänade av sina manliga medarbetare. Sura gubbar om ni frågar mig!

Där och då i den stunden väcktes en tanke hos mig. Hur många kvinnliga säljchefer har jag haft under alla mina år inom säljyrket? Noll!

Hur kommer det sig?

Jag springer runt och besöker olika organisationer vecka efter vecka. Stora som små inom alla möjliga olika branscher och inte vid ett enda möte har jag suttit ned med en kvinnlig säljchef!?

Min erfarenhet säger att dom bästa säljarna jag stött på är kvinnor. dom tar jobbet alltid en nivå seriösare än män, dom gör det där lilla extra. Allt från punktlighet till eget initiativtagande och mycket mer….

Så frågan jag ställer är: Vart är ni kvinnliga säljchefer? Gör som kvinnan på frukost seminariet och ställ er upp och sätt gubbarna på plats.

Jag bli frustrerad och kommer fortsätta att vara det så länge jag inte ser någon förändring. Jag söker kvinnliga säljchefer och säljare till olika uppdrag.

Hör av er till mig på 073-5185188 alt ron.cohen@sharprecruitment.se

Vill du få våra insights löpande?

Prenumerera och få våra nyheter direkt i din inkorg.