Tove har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta som jurist, både som bolagsjurist och som konsult. Bland annat så har Tove arbetat på Eniro, juristbyråerna Fondia samt Lexly och ett antal fler bolag. Numera hittar ni Tove hos oss i rollen som konsultchef och vi pratar mer om själva rollen och om juristbranschen.

Varför valde du att ge dig in rekryterings- och bemanningsbranschen? 

Jag kände mig färdig med att arbeta praktiskt med juridik för 8–10 år sedan och rörde mig istället mot roller där jag kunde arbeta mer med exempelvis medarbetar- och verksamhetsutveckling. Det som händer när rätt person är på rätt plats och att se ett team fungera ihop och vad det gör för en verksamhet – den känslan är obeskrivlig och den känslan kan jag uppnå i stor omfattning i den roll som jag nu har hos Sharp. Kraften i en bra matchning och att lyckas tillgodose verksamhetens behov – det är så oerhört belönande och det lockade mig väldigt mycket. Jag har varit inne på att bli rekryteringskonsult många gånger tidigare. Både juridik och rekrytering/bemanning handlar ju i grunden om att hitta bra lösningar, så jag har god nytta av min bakgrund och erfarenhet här, av många skäl.

Varför valde du just Sharp?

Jag känner till Sharp sedan en lång tid tillbaka. Jag har bland annat varit kund i tidigare sammanhang och gillar specialiseringen och nischen som Sharp har. Sharp har ett bra öra mot marken och förstår omvärldsbevakning och trender på marknaden. Man har god koll på det som händer och är med i utvecklingen och det lockade mig väldigt mycket att få vara en del av den kompetensen. Jag har tidigare arbetat som konsultchef i en annan bransch, vilket var väldigt lärorikt och roligt, men känner att jag är mer relevant i denna roll i juristbranschen. Sedan lockade det mig att få vara med och bygga vidare affärsområdet Interim & Consulting inom Sharp.

Vem är Tove i sin yrkesroll?

Du får en intresserad och nyfiken samtalspartner som har en god praktisk erfarenhet från både bolag och konsultverksamhet. Jag förstår både utmaningar och lösningar eftersom jag har varit både köpare och leverantör av juridisk rådgivning. Jag tycker om att gå till grunden i ett samtal och förstå behovet och drivkrafter och hitta lösningar som alla parter blir nöjda med. Jag älskar relationer och möten med människor. Samarbete och resultat intresserar mig, dvs att ta armkrok med varandra för att nå målet.

Gällande juristbranschen – hur ser du på utvecklingen?

Min egen drivkraft de senaste 10–15 åren har varit att arbeta i sammanhang som gör juridiken mer tillgänglig för fler och förenklad där det går. Det är drivet av min övertygelse om att det alltid är värdeskapande för affären att arbeta strategiskt med juridiken. Det går också framåt på juristmarknaden i stort och nu ser man t ex att det finns ett stort och växande intresse för att hitta interimslösningar bland både kunder och juristkonsult. Det finns en växande insikt om att interimsuppdraget är ett lika bra och ibland mycket bättre upplägg, med erfarna och affärsmässiga jurister som är flexibla och har en kort startsträcka in i en verksamhet till ett rimligt arvode. Jag ser ljust på framtiden för det här alternativet på juristmarknaden.

När det kommer till bolagsjuristens roll, har du kunnat se någon ändring under de senaste åren?

Som bolagsjurist får du möjlighet att vara en del av ett internt team för affärer och projekt. Min uppfattning är att de flesta jurister som kliver över till bolag ofta går av denna anledning, dvs för att komma närmare affären. Sedan lockas nog många av att få vara i ett och samma sammanhang över längre tid. Juristutbildningen är inte så fokuserad på business och tech och därför upptäcker många jurister ganska sent vad man vill med sin karriär efter att ha testat på att sitta ting och arbeta på byrå. Som bolagsjurist får du en kontinuitet och jag tror det är den stora drivkraften. Du blir oftast också mindre akademisk och mindre formell, eftersom många frågor kommer på ”uppstuds” och måste kunna förklaras utan att använda för mycket av juridiska formuleringar.

När det kommer till dina tidigare erfarenheter – vad bär du med dig in i din konsultchefsroll?

Jag har ju framför allt en stor förståelse både för bolagens utmaningar och frågeställningar och för vad som driver konsulterna och förstår var de kommer ifrån och har gjort.

Vem är Tove?

En glad och nyfiken person som är professionell, men också med ett stort behov att vara i ett sammanhang där man får vara personlig och ha roligt på jobbet. ”Tillsammans” är mycket av min drivkraft.

Behöver du hyra in en jurist eller vill du arbeta med oss?

Har du ett behov som du tillfället behöver täcka upp oavsett anledning? Kontakta då Tove som sitter på ett omfattande nätverk av juristkonsulter och kan hjälpa till med många olika flexibla lösningar. Eller är du konsult och sugen på att hoppa på nya uppdrag? Connecta då med Tove som kan presentera en massa spännande juristuppdrag för dig!

+46 702 412 227 eller tove.flodgren.isakson@sharprecruitment.se

Vi är väldigt glada och stolta över att Tove har valt att ansluta sig till oss. Hon har en lång och gedigen erfarenhet som vi kommer att ha stort nytta utav och det ska bli otroligt spännande och framförallt väldigt roligt att få arbeta tillsammans med denna härliga människa.

Ron Cohen, Co-founder & Partner, Sharp Recruitment & Consulting

Vill du få våra insights löpande?

Prenumerera och få våra nyheter direkt i din inkorg.